4 consells per passar l’hivern a la Cerdanya

Amb l’arribada del fred, hem de prendre una sèrie de precaucions amb les instal·lacions d’aigua i calefacció de les segones residències, en habitatges habituals el dia a dia fa més fàcil el manteniment. No pensem que podem estar un cert temps sense fer servir la casa, apartament… Qui ens havia de dir que ens tancarien l’accés durant una pandèmia o que per casualitats de la vida, no puguem fer ús de l’habitatge durant els mesos de més fred o inclús una onada de fred ens afecti durant un període prolongat.

És per aquesta raó que us recomanem una sèrie de consells per evitar possibles problemes per passar l’hivern a la Cerdanya.

Com procedir a l’hora de deixar la segona residència

1.- Tancar l’aixeta de pas general de l’aigua de l’habitatge.
Sigui a dins de casa, o en cas de tenir accés a la bateria de comptadors, a la primera aixeta abans del comptador de l’aigua.

2.- En cas de tenir sistema de desguàs de l’aigua de l’habitatge.
2.1- Tancar l’aixeta de pas general de l’aigua.
2.2- Obrir la/les aixeta/es de buidatge.
2.3- Obrir les aixetes de dins l’habitatge.
2.4- Esperar que es buidi el circuit de l’aigua.
2.5- Tacar totes les aixetes de la casa.
2.6- I sobretot, tornar a tancar la/les aixeta/es de buidatge de la casa ( No sigui que quan tornem a fer servir la casa, provoquem una despesa important d’aigua….. i la consegüent factura desorbitada ).

3.- En el cas poc probable en el que no disposem de sistema de desguàs de l’aigua de l’habitatge:
3.1- Tancar l’aixeta de pas general de l’aigua.
3.2- Deixar la calefacció a 5 graus.

4.- Deixar la calefacció de l’habitatge a 5 graus.
D’aquesta manera podem evitar qualsevol mena de congelació dels aparells electrodomèstics que puguin tenir aigua a dins ( rentadora, rentavaixelles, etc.. ).

Recomanacions generals

• Quan arribem a casa després de temps sense fer-la servir o en temporades de molt fred, no obrir l’aigua i marxar de casa. Si s’ha gelat alguna canonada, flexo, desguàs, etc. és molt probable que en posar la calefacció es descongeli i comenci a sortir aigua, podent provocar inundació de l’habitatge o habitatges depenent de la plata que ens trobem.

• Fer el manteniment de la neteja de la xemeneia de la llar de foc periòdicament per evitar que s’acumuli sutja i es pugui encendre.

• Quan arribem i ens trobem la casa freda, no cal que fem de la llar de foc les calderes de l’infern !!!. Podem fer pujar massa la temperatura de la xemeneia i provocar un incendi. Els habitatges necessiten un temps per poder arribar a la temperatura de confort de cada persona, sobretot si ha estat tancat durant un temps.

• No fer carns a la brasa a la llar de foc. La llar de foc no és una barbacoa!!. Els greixos que es desprenen de les carns, poden fer que en qualsevol moment s’encengui la xemeneia.

Compare listings

Compare